Немає товарів
Замовлення по телефону
Це їстівний гриб з циліндричним або конічним капелюшком, який в міру розвитку розкривається. У центрі видно опуклість. Діаметр капелюшка від 5 до 18 см. Зовнішній шар молодого гриба має шовковистий і волокнистий наліт.
За кольором може бути білим і червоно-коричневим. З віком, краї капелюшка стають аморфними. М'якоть білосніжна, м'яка з солодким присмаком з анісовим ароматом. Ніжка висотою 6-12 см і діаметром 1-1,5 см, у формі цибулини.
У молодого гриба, ніжка щільна, заповнена, а у зрілого - порожниста. Краї капелюшка у молодого агарика з'єднані з ніжкою покривалом. При зростанні їх цілісність руйнується і стає видно двошарове кільце.
Цей гриб прибув до нас зі штату Сан-Паулу, Бразилія. Лікарі провели ряд досліджень, виявили, що місцеві жителі значно рідше хворіють на вірусні захворювання, рак і взагалі в порівнянні з іншими живуть значно довше.
Вважається, що це все завдяки частому вживанню агарика бразильського. Екстракт з цієї печериці відноситься до засобів першого ряду, які використовують для лікування раку та доброякісних пухлин.
Він навіть буває результативним на останніх фазах небезпечних новоутворень, які інтенсивно розвиваються. Гриб містить жири, білки та вуглеводи. Клітковина, яка є в агарика, абсорбує і виводить з організму холестерин і токсини.
Однієї упаковки міцелію вистачить засіяти ділянку розміром 2,5-3 кв.м. При виборі місця посадки, варто враховувати, що печериця любить рости в тіні та не переносить сонця. Перед посівом, ґрунт необхідно перекопати, залишки попередніх рослин можна не прибирати.
По поверхні землі розкидають міцелій і посипають товстим шаром перегною. Перші гриби виростуть через 60-75 днів. Плодоношення триває з травня по вересень. З цього посів краще робити в періоди з вересня по грудень і з лютого по травень.
На зиму посіви не потрібно накривати, спори не вимерзнуть, а тільки зупиняться у зростанні. По весні спори "прокинуться" і почнуть активне зростання. Один раз за рік, ділянку потрібно удобрити перегноєм або компостом, бажано це робити восени. Печериця зростає по 4-6 років на одному місці, розростаючись з кожним роком.
Для того, щоб гриб плодоносив протягом усього року, міцелій садять в мішки або ящики, які розміщують в підвалах, сараях та т.д. На дні місткості насипають торф покровом 10-12 см, після міцелій і торфосуміш.
При вирощуванні в приміщенні, перші гриби виростуть через 1,5 місяці. За рік буде 4-5 врожаїв, але всякий раз їх обсяг буде зменшуватися. Місткості з міцелієм, потрібно постійно зрошувати або підвищити вологість у приміщенні за допомогою контейнерів з водою.
У сараї, де ростуть печериці, потрібно дотримуватися температури повітря 14-26 градусів за Цельсієм (при її зниженні, гриби затримаються в розвитку).
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті