Немає товарів
Замовлення по телефону
Цей гриб прийшов з Японії. Його назва означає - гриб під снігом, тому що в природі його можна зустріти не тільки влітку, але взимку на пеньках листових дерев. Капелюшки лісових енокітаке пофарбовані в оранжево-коричневий колір, а культурних - в білий.
Діаметром капелюшка не більш 1 см. У природному середовищу він дуже схожий з опеньком, з цього його друга назва - «японський опеньок». У енокітаке надзвичайний свіжий смак, який ні з чим не сплутати та ніжну хрустку м'якоть.
У їжу його можна додавати у свіжому вигляді в салати, вареним в супи та овочеві гарніри. Свіжозрізаний енокітаке може зберігатися в холодильнику протягом 7 днів. Цей не примхливий гриб, відмінно підходить для самостійного вирощування.
У грибі міститься фламмулін, який є корисним антиоксидантом. Фламмулін здатний запобігати розвиткові ракових пухлин. В Японії, де вирощують енокітаке, випадки виникнення раку в три рази рідше, ніж в інших країнах.
Для цього береться однорідний (сіно) або комбінований (сіно і тирсу) субстрат в будь-яких пропорціях, переноситься в місткість і заливається окропом. Він повинен охолонути самостійно в закритій місткості.
Після цього субстрат необхідно добре віджати і змішати з міцелієм (1 уп. на 40 кг вологого субстрату). Суміш висипати в прозорий поліетиленовий мішок і як слід закрити його. Для гарного вентилювання, по всьому мішку роблять надрізи довжиною 3-5 см.
Готовий грибний блок підвішують в саду в тінистому місці. У перші 3-4 тижні проростання світло не потрібне. На початку буде спостерігатися білий пух, який з часом пожовтіє і заповнить весь пакет. Через 10-15 днів з'являться перші зачатки плодових тіл.
На цій фазі їм потрібно освітлення. У місцях появи таких зачатків роблять додаткові надрізи на плівці. Урожай можна буде збирати кожні 2-3 тижні. У перші дві хвилі грибів виросте найбільше.
Для цього методу беруть колоди, поліна, відрізки і т.д. будь-якого розміру, але переважно довжиною 30-40 см і шириною 25 см. Перед застосуванням їх потрібно замочити у воді на тиждень. Тільки спиляну деревину вимочують 1-2 дні.
На відрізку роблять дірки та переносять туди готовий міцелій. Отвори закривають соломою або ватяним тампоном. Грибниця росте 3-6 місяців при температурі + 7 + 27 градусів за Цельсієм. Деревину розміщують в тіні в саду або в провітрюваному приміщенні.
Урожай: 1-2 рази навесні та 1-2 рази восени. При сприятливій погоді гриби можна буде збирати й влітку.
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті