Козляк (Решетняк, Маслюк сухий, Гриб козеня, Болотовік, Коровій гриб, Коровяк, Гриб овечка) міцелій (УкрМіцелій)

Код товару:  #14361
Упаковка Ціна Кіл-ть Сума
100 г 270 грн
0 грн
Економія:0 грн
Сума: 0 грн
Мінімальна сума замовлення на всі товари кошика від 200 грн
Додайте ще товарів на суму 200 грн

    Козляк (Решетняк, Маслюк сухий, Гриб козеня, Болотовик, Коров'ячий гриб, Коров'як, Гриб овечка) міцелій опис:

    Козляк (Решетняк, Маслюк сухий, Гриб козеня, Болотовік, Коровій гриб, Коровяк, Гриб овечка), лат. Suillus bovinus (Boletus bovinus, Agaricus bovinus </ span>) - трубчастий гриб роду Маслюк порядку болетових.

    Діаметр капелюшка становить 3-12см, капелюшок має опуклу, підвушковидними, плоско-опуклу, пізніше плоску форму, на дотик гладкий, клейкий, голий, в суху погоду - блискучий, в сиру - слизовий, колір капелюшку  рудувато-бурий, жовтувато-бурий, світло-жовто-бурий або червоно-коричневий, червоно-вохряного. Шкірочка з капелюшка не знімається або знімається маленькими шматочками.

    М'якоть щільна, пружна, пізніше резініста, блідо-жовтого або світло-жовтого кольору, в ніжці з відтінком червоного, бурого або коричневого кольору, може трохи червоніти або рожевіти на зрізі, без смаку або злегка кислувата, запах невиразний. Після термічної обробки стає рожево-ліловою.

    Трубчастий шар незбігающий або слабо незбігающий, пори жовтуваті, сіро-жовтуваті, коричнево-жовті або червонувато-оливкові, пізніше жовті або бурі, великі, неправильно незграбні, мають надірвані краї.

    Споровий порошок має жовто-оливковий або світло-бурий колір.Ніжка 4-10см висотою і 1-2см завтовшки, суцільна, циліндрична, часто вигнута, іноді звужена донизу, щільна, гладка, матова, колір ніжки той же, що і у капелюшка або світліший, біля основи - жовтий.

    Козляк - їстівний гриб, вживається відварювання 15 хвилин, в смаженому, солоному і маринованому вигляді. Сушений козляк також часто використовується в приготуванні багатьох страв.Молоді, неушкоджені хробаками, екземпляри грибів протерти насухо ганчіркою. Обов'язково розрізати капелюшок (саме вона буває всередині червивий без будь-яких інших ознак пошкоджень). Мити не потрібно, так як гриби погано сохнуть.

    У спекотні дні решетники можна сушити на сонечку, попередньо нанизавши їх на нитку. В негоду цю процедуру проводять в духовках. Температура в них не повинна перевищувати 70 градусів. Обов'язковою умовою сушіння є надходження свіжого повітря, що сприяє видаленню вологи, що виділяється грибами.

    Технологія вирощування дереворуйнівних грибів:

    Висаджують в садах, парках, лісах, розплідниках, оранжереях, на клумбах, газонах і тп.1 упаковка міцелію призначена для посадки під 1 дерево на площу 2,5-3м2, або разом з одним саджанцем, або під чагарники на площу 2,5 -3м2.

    1. Збити землю під деревом таким чином, щоб утворилося поглиблення 5-15 см в залежності від розташування коренів у поверхні грунту.
    2. Рівномірно розсипати міцелій по всій вспушеній поверхні.
    3. Покрити садовим(або лісовим) грунтом, змішаної з будь-яким перегноєм, в рівних частинах.
    4. Зверху присипати тією землею, яка утворилася при вспушівані з поглибленням.

    Посадку можна проводити в будь-який час року і під будь-якими породами дерев.Полив проводиться в посушливий час часто садовою лійкою або іншим способом близько 10л на 1м2. Гриби з'являються навесні і восени, але в перший раз не раніше, ніж через 5 місяців після посадки.Іннколи перший урожай може бути тільки на наступний рік.Перший урожай 350-500г / м2, наступний 3,5-4,5кг / м2.

    Зростає грибниця довгі роки, поки живе дерево.Також можна висаджувати мікоризні лісові гриби разом із саджанцями дерев. Міцелій, наприклад, білих грибів, ну, або будь-яких інших, рівномірно розсипати по дну лунки, приготовленої для посадки саджанця, а далі продовжити висаджування рослин як зазвичай.

    Міцелій дереворуйнівних грибів є в наявності двох видів:

    Вид посадкового матеріалу:
    живої міцелій на зерні.

Відгуки

Середній рейтинг

0.0
0 Відгук
★★★★★ Відмінно 0
★★★★☆ Добре 0
★★★☆☆ Середина 0
★★☆☆☆ Низький 0
★☆☆☆☆ Жахливий 0

  • Відгуків (0)
Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter