Немає товарів
Замовлення по телефону
Даний гриб відноситься до роду Клітоцибе, капелюшок гриба має діаметр від 8 до 20 см. У молодих грибів капелюшок випуклої форми, пізніше ставати лійкоподібною з горбком і підвернутими краями. Капелюшок забарвлена в темно-жовтий колір, з часом набуває вигорілий колір, практично білий.
Пластинки гриба часто розташовані, тендітні і тонкі, пофарбовані в бежевий колір. Спори пофарбовані в білий колір. Довжина ніжки становить від 5 до 15 см., А діаметр від 1 до 3 см., Форма ніжки циліндрична, близько підстави трохи розширюється.
М'якоть ніжки щільної волокнистої структури, знизу має білого кольору галявин. Забарвлення ніжки такий же як і у капелюшка гриба. М'якоть гриба має гострий, різкуватий запах. Даний гриб росте в змішаних, а також в хвойних лісах з помірним кліматом. Віддає перевагу добре освітлені ділянки і узлісся посеред чагарників, гриби ростуть поодинці і в групах. Збір врожаю тривати з липня по жовтень.
Для посадки на присадибній ділянці під одне дерево досить однієї упаковки міцелію, площа посадки становить близько 3 метрів квадратних. Обов'язковою умовою є вибір для посадки тільки якісного міцелію.
Землю перед посадкою рихлять, в поглибленнях від 5 до 15 сантиметрів розсипають рівномірним шаром міцелій, після посадку засипають невеликим шаром лісової грунту упереміш з перегною 1: 1. Міцелій годиться для посадки в будь-який період року, під будь-яким листяним деревом, навіть під фруктовим.
Полив проводять в посушливу пору року, за допомогою садової лійки, в пропорції 10 літрів на 1 метр квадратний. Перші гриби можна очікувати після закінчення 5 місяців після посадки, навесні і восени. Іноді перший урожай можливо зібрати лише на наступний рік. Грибниці ростуть довгі роки, стільки ж як і дерево під яким перебувати грибниця.
Для отримання врожаю грибів протягом усього року, для вирощування використовують закриті приміщення, способом практично однаковим з вирощуванням печериць, рекомендують також підсівати в посадку багаторічну траву. Основний недолік даного способу полягає в більш низькій продуктивності, ніж при вирощуванні грибів у відкритому грунті.
Гриб використовується в кулінарії, для приготування різноманітних страв, при чому використовуються тільки капелюшки грибів, які необхідно попередньо відварити протягом 20 хвилин.
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті