Немає товарів
Замовлення по телефону
Це популярний смачний гриб, який можна вживати в сирому і відвареному вигляді. Завдяки своїм лікувальним властивостям, він використовується в медицині. Зростає на мертвих залишках листяних дерев, частіше це бук, дуб і каштан.
Діаметр капелюшка 6-18 см, за формою він напівсферичний, опуклий, у міру зростання розрівнюється. За кольором капелюшок темно-коричневий, при дозріванні світлішає. Краї рівні, у зрілих грибів трохи хвилясті.
Пластинки білого забарвлення, вирівняні у молодих шиітаке і зубчасті у зрілих. Спочатку пластинки захищені тонкою мембраною, яка при зростанні розривається, залишаючи слід у вигляді бахроми на ніжці.
Ніжка покрита волокнами, рівна або злегка зігнута. М'якоть в капелюшку м'яка, при травмуванні коричневіє. М'якоть в ніжці волокниста, біла, у зрілих грибів коричнева.
Періодичне вживання шиітаке здатне допомогти людині в лікуванні багатьох захворювань. У стародавній Японії, цим грибом лікують цукровий діабет навіть у наш час.
Вченими було доведено, що речовини, що містяться в шиітаке, можуть побороти багато недуг, в тому числі, і різного виду новоутворення. Постійне вживання в їжу шиітаке, підвищує імунітет, знімає стрес, попереджає гіпертонію, покращує стан хворого після інфаркту та інсульту.
Гриб успішно бореться з атеросклерозом, знижує рівень холестерину, бореться з вірусами. Шиітаке входить до складу японських дієт.
Для цього методу готується субстрат, він може бути однокомпонентним (сіно) або змішаним (сіно і тирсу). Готову суміш для стерилізації необхідно залити окропом. Після цього субстрат залишають в закритій місткості до повного охолодження.
Після цієї процедури, суміш добре віджимають від води та змішують з міцелієм (1 уп. На 40 кг). Готовий субстрат поміщають в прозорий мішок і закривають його. Для того, щоб до грибів надходив кисень, на мішках роблять отвори та підвішують в приміщенні.
Для успішного вирощування грибів, блоки розміщують в тіні, перший місяць їм взагалі не потрібне світло. Ознакою росту грибів, буде біле опушення, яке з часом перетвориться на жовту масу. Ще через 10-15 днів будуть видні молоді зародки плодових тіл.
У цьому віці їм потрібно підсвічування. У місцях скупчення маленьких грибів, необхідно зробити дірки. До зрізки гриби будуть готові через 2-3 тижні. Найбільша врожайність буває саме в перші дві хвилі.
Для розмноження грибів підійдуть дрова або інші відрізки дерев. Вони можуть бути будь-якого розміру, але бажано вибирати по довжині 30-40 см і шириною 25 см. Перед використанням суху деревину замочують у воді на 7 днів, а свіжоспилену на 1-2 дні.
У колодах роблять дірки та поміщають в те місце міцелій. Прорізи прикривають соломою, ватою або липкою стрічкою. Грибниця росте 3-6 місяців при температурі + 7 + 27 градусів за Цельсієм.
Деревину поміщають в тіні в саду або в добре аерованому приміщенні. Урожай: 1-2 рази навесні і 1-2 рази восени. При сприятливій погоді гриби можна буде збирати і в літній час.
• живий міцелій на зерні.
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті