Немає товарів
Замовлення по телефону
Це типовий вид роду чешуйчаток з сімейства Строфарієві. Діаметр капелюшка від 5 до 12 см, буває досягає 20 см. Має форму півконуса або напівкулі, з віком стає випуклою або плосковипуклою з підігнутим краєм.
Зовнішній шар яскраво-жовтий, повністю вкритий лускатими пластинками та слизом. М'якоть світло-жовта, під пластинками має зелений відтінок, від неї чути слабкий запах землі.
Гіменофор пластинчастий, пластинок багато, вони зрослися, пофарбовані в жовтий колір, при дозріванні стають бурими. Споровий порошок забарвлений в іржаво-бурий колір. Довжина ніжки 5-19 см, товщина 1-3 см.
На ній є тонке кільце, над ним ніжка біла, а під - коричнева з волокнистим нальотом. Цей гриб можна вживати в їжу після попереднього варіння не менше 20 хвилин, дуже смачний при солінні та маринуванні.
Чешуйчатка - це сапротроф, який здатний жити на живій і мертвій деревині листяних порід дерев, досить рідко на хвойних.
Для вирощування чешуйчатки підійдуть колоди та поліна довжиною 40-50 см і діаметром до 25 см. Бажано деревина з листових дерев, також підійдуть пеньки. Крім мертвої деревини підійде пеньок берези на корені.
У брусках просвердлюють дірки, і туди переносять міцелій (1 упаковка на 30 кг деревини), закладають дірки клейкою стрічкою, соломою, ваткою або іншим зручним матеріалом. Період зростання триває від 6 до 12 місяців, при температурі + 7-27◦С.
Розміщують в тінистому місці або в провітрюваній кімнаті. Урожай збирають 1 раз в рік навесні або восени на протязі 3-5 років.
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті