Немає товарів
Замовлення по телефону
Гриб відносять до їстівних, належить до сімейства шампіньонових. Дощовиком називають гриби з щільною структурою, до того як плодове тіло стане порошкоподібним, що містить спори. Дощовик їстівний також називають бджолина губка, порховка, тютюновий гриб. Плодове тіло має грушоподібну форму, діаметр широкої частини складає від 20 до 50 мм., Нижня частина в товщині від 12 до 20 мм., Висота помилкової ніжки близько 20-60 мм.
На поверхні гриба є шипи білого кольору, у більш зрілих грибів поверхню набуває бурого забарвлення, шипи пропадають. Шипи гриба легко ламаються. Спори гриба виходять назовні, коли плодове тіло висихає, через отвір по центру кулястої частини гриба. У їжу вживаються тільки молоді гриби, м'якоть яких пружна і пофарбована в білий колір, старі дощовики вживати в їжу не можна. Найсмачніший спосіб приготування цих грибів, це жарка.
Виростає гриб в хвойних і листяних лісах, плодоношення триває з червня і до листопада. Гриб є сапротрофами, віддає перевагу відкритим місця, росте на галявинах і на прогнилої старій деревині. Гриби прекрасно вирощуються в домашніх умовах.
Висаджують міцелій біля дерев або чагарників, грунт розпушують і розподіляють міцелій, зверху посадки насипають шар перегною або компосту. Урожай можна буде зібрати через 3-5 місяців, гриб росте з весни і до осені. Саме в цей період рекомендується посадка міцелію. Урожайність з 1 м.кв., становить від 6 до 8 кг., В місяць. В зиму посадка не вимагає утеплення або укриття. Щорічно рекомендовано удобрювати посадку перегноєм або іншими органічними добривами.
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті