Мікрозелень Сочевиця – мікрозелень сочевиці, яка має солодкуватий, соковитий, пряний присмак.
Користь
Мікрозелень Сочевиця має молоді листки, які багаті вітамінами А, В1, В2, С, РР і мінеральними речовинами. Вживання підсилює захисні властивості організму і стимулює виділення шлункового соку, покращує травлення.
Мікрозелень Сочевиця використовується у свіжому вигляді, чудова добавка до овочевих салатів і м’ясних страв.
Вирощування
Спосіб 1. У грунті.
- Наповніть лоток грунтом на 4-5 см, повинні залишитися бортики, які будуть тримати проростки.
- Розподіліть насіння мікрозелені Сочевиця по поверхні грунту, злегка утрамбуйте. Дрібні насіння, такі як брокколі, редис, рукола, крес-салат не повинні склеюватися між собою. Великі насінини повинні усіяти всю поверхню.
- Зволожте насіння з розпилювача.
- Накрийте ємність і поставте в темне тепле місце на пару днів (до 5). Щодня провітрюйте, зволожуйте за необхідності. Грунтосуміш повинна бути постійно вологою (але не мокрою!) – як віджата губка.
- Через 3-5 днів з’являються стебла мікрозелені Сочевиця – тепер вони готові оселитися на підвіконні. Чим більше світла, тим краще. Повертайте лотки, зрошуйте розпилювачем.
- Зрізайте, як тільки з’явиться декілька справжніх листків (2-3 см висоти).
- Грунт можна взяти і використовувати знову. Удобрювати не потрібно – все, що необхідно, є в насінні.
Спосіб 2. Без грунту.
- Замочіть насіння у воді на кілька годин, щоб вони набрякли і згодом швидше проросли.
- У нижню частину контейнеру для пророщування мікрозелені Сочевиця налийте води. Від поверхні води до країв ємності повинен залишатися 1 см.
- Накрийте контейнер верхньою частиною – пластикової сіточкою. Рівномірно розподіліть насіння обраної культури по решітці.
- Обприскайте насіння з пульверизатора для додаткового зволоження, і поставте в тепле і світле місце.
- Коли сіянці мікрозелені Сочевиця проростуть настільки, що їх коріння застрягне в сітці, почніть споліскувати зелень під проточною водою. Робити це потрібно 2-3 рази в день. Після ополіскування не забудьте знову наповнити контейнер водою, щоб коріння рослин діставали до води.
- Зберіть урожай молодої зелені. Залежно від швидкості росту культури, мікрозелень Сочевиця готова до вживання на 5-10 день.