Шпинат Новозеландський насіння мікрозелені (Agrocity)

Код товару:  #20708
На жаль цей продукт знятий з виробництва чи немає товару

Розрахувати щільність посіву мікрозелені

    Мікрозелень (мікрогрін) шпинату Новозеландського – паростки шпинату, які мають м'який смак шпинату. У кулінарії використовується в м'ясних, рибних, овочевих стравах. Мікрозелень шпинату додають у салати, супи, пироги, млинці, соуси, а також у смузі.

    Користь

    Завдяки вмісту великої кількості вітаміну К, мікрозелень шпинату нормалізує обмін речовин у сполучних тканинах, сприяє зміцненню кісток, перешкоджає розвитку артриту і остеопорозу.

    Мікрозелень шпинату має антиоксидантні властивості і сприяє збереженню гостроти зору, живить рогівку, запобігає вікові зміни в тканинах ока, бореться з катарактою і глаукомою. Вона підтримує здоров'я шкірних покривів.

    Також мікрозелень шпинату допомагає організму виводити шлаки і токсини, нормалізувати діяльність кишечника і стимулює роботу підшлункової залози.

    Вирощування

    Для вирощування мікрозелені у домашніх умовах потрібно взяти:

    • насіння;
    • тару для вирощування (одноразові або багаторазові контейнери з кришкою, міні-парники, пророщувач);
    • субстрат (килимок з льону, джутовий килимок, кокосовий субстрат, решітки або ситечка, крапельний мат, медична вата і марля і т.д.);
    • ручний розпилювач для поливу.

    Замочіть насіння перед посівом у воді кімнатної температури на 4-8 годин.

    Покладіть на дно тари обраний субстрат і зверху рівномірно розподіліть насіння, так щоб вони покрили всю площу, уникаючи утворення грудок. Потім насіння і субстрат добре зволожте з розпилювача. Після поливу накрийте тару кришкою і поставте в тепле темне місце.

    Під час проростання насіння потрібно періодично провітрювати і зволожувати в міру підсихання. При надмірному поливі і недостатньому провітрюванні, насіння можуть запліснявіти.

    Як тільки насіння проростуть, приберіть кришку і перенесіть тару у світле місце (підвіконня, балкон, лоджія). Важливо! Варто уникати прямих сонячних променів, так як вони можуть занадто пересушити насіння.

    Подальший догляд полягає в обприскуванні зелені два рази в день у міру підсихання.

    Залежно від вирощуваної культури, мікрозелень буде готова до зрізу через 3-6 днів. Для її зрізу використовуйте ножиці.

    Зрізані паростки потрібно акуратно скласти в пластиковий контейнер і розмістити в холодильнику. Зберігати контейнер із мікрогріном у холодильнику можна до 5 днів.

    Рекомендації:

    • Пінцети можна застосовувати, щоб дістати зіпсоване насіння.
    • Перекис водню можна використовувати для обприскування насіння, щоб вони не пліснявіли.

     

Відгуки

Середній рейтинг

0.0
0 Відгук
★★★★★ Відмінно 0
★★★★☆ Добре 0
★★★☆☆ Середина 0
★★☆☆☆ Низький 0
★☆☆☆☆ Жахливий 0

  • Відгуків (0)
Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter