Немає товарів
Замовлення по телефону
Мікрозелень (мікрогрін) м'яти – паростки мікрозелені зеленого кольору, яку використовують не тільки як основу ароматного напою, а й в салатах, стравах з риби і м'яса; соусах до м'яса і птиці; кондитерські, хлібобулочні вироби. Мають солодкий, гострий, м'ятний аромат.
М'яту застосовують в якості заспокійливого, знеболюючого, антисептичного засобу. Вона стимулює апетит, розширює судини, допомагає при депресіях і безсонні.
Однак надмірне вживання не рекомендується, а вагітним і дітям до п'яти років бажано взагалі не вживати м'яту в їжу.
Для вирощування мікрозелені у домашніх умовах потрібно взяти:
Покладіть на дно тари обраний субстрат і зверху рівномірно розподіліть насіння, так щоб вони покрили всю площу, уникаючи утворення грудок. Потім насіння і субстрат добре зволожте з розпилювача. Після поливу накрийте тару кришкою і поставте в тепле темне місце.
Під час проростання насіння потрібно періодично провітрювати і зволожувати в міру підсихання. При надмірному поливі і недостатньому провітрюванні, насіння можуть запліснявіти.
Як тільки насіння проростуть, приберіть кришку і перенесіть тару у світле місце (підвіконня, балкон, лоджія). Важливо! Варто уникати прямих сонячних променів, так як вони можуть занадто пересушити насіння.
Подальший догляд полягає в обприскуванні зелені два рази в день у міру підсихання.
Залежно від вирощуваної культури, мікрозелень буде готова до зрізу через 5-10 днів. Для її зрізу використовуйте ножиці.
Зрізані паростки потрібно акуратно скласти в пластиковий контейнер і розмістити в холодильнику. Зберігати контейнер із мікрогріном у холодильнику можна до 5 днів.
Рекомендації:
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті