Немає товарів
Замовлення по телефону
Мікрозелень (мікрогрін) турнепсу – це молоді паростки, які мають свіжий, злегка гострий смак. Вони послужать відмінною прикрасою для гарнірів, пасти, соусів, рагу і м'ясних страв. Також їх можна додавати в овочеві салати, супи, бутерброди і тости.
Мікрозелень турнепсу, завдяки великій кількості вітаміну С, стимулює імунітет, має антиоксидантні та протизапальні властивості.
Її регулярне вживання підтримує міцність кісткових і сполучних тканин, а також сприяє захисту від артриту і остеопорозу.
Крім того, мікрогрін знижує рівень холестерину в крові, зміцнює серцево-судинну систему і покращує травлення.
Для вирощування мікрозелені у домашніх умовах потрібно взяти:
Покладіть на дно тари обраний субстрат і зверху рівномірно розподіліть насіння, так щоб вони покрили всю площу, уникаючи утворення грудок. Потім насіння і субстрат добре зволожте з розпилювача. Після поливу накрийте тару кришкою і поставте в тепле темне місце.
Під час проростання насіння потрібно періодично провітрювати і зволожувати в міру підсихання. При надмірному поливі і недостатньому провітрюванні, насіння можуть запліснявіти.
Як тільки насіння проростуть, приберіть кришку і перенесіть тару у світле місце (підвіконня, балкон, лоджія). Важливо! Варто уникати прямих сонячних променів, так як вони можуть занадто пересушити насіння.
Подальший догляд полягає в обприскуванні зелені два рази в день у міру підсихання.
Залежно від вирощуваної культури, мікрозелень буде готова до зрізу через 5-10 днів. Для її зрізу використовуйте ножиці.
Зрізані паростки потрібно акуратно скласти в пластиковий контейнер і розмістити в холодильнику. Зберігати контейнер із мікрогріном у холодильнику можна до 5 днів.
Рекомендації:
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті