Немає товарів
Замовлення по телефону
Даний гриб відносять до одних з найсмачніших видів гливи. За легендою його воліла цариця Катерина Друга, тому і називається він Єкатерининським грибом. Його за наказом Катерини спеціально привезли з Франції, в природі ж його можна зустріти в Кримських лісах.
Не так давно його почали вирощувати в промисловим способом в штучних умови. Гриб воліє виростати на старих деревах твердих порід. Капелюшок гриба в діаметрі від 5 до 20 см, з підвернутими краями, має світлий кремовий колір. М'якоть гриба має щільну структуру, жовто-бежевого кольору або білого кольору. Ніжка гливи в довжину росте від 5 до 10 см, в діаметрі близько 2-5 см, масивна, має дрібні лусочки, ребриста, пофарбована в біло-жовтий колір.
Чаудинского глива дуже смачна, прекрасно поєднується в стравах, вимагає мало часу для приготування (близько 15-20 хв.). Її гасять, смажать, варять, сушать, і готують з неї консервації.
Даний вид гливи широко використовується в без холестеринової дієті, ніж сприяє зниженню рівня жирів в крові, що благотворно позначається на судинах і серцево-судинної системи в цілому. При термічній обробці глива зберігає практично всі корисні властивості, і не втрачає прекрасний смак і аромат.
Лимонна глива добре пристосована до вирощування в домашніх умовах. Для посадки рекомендовано використовувати тільки якісний і здоровий міцелій.
При інтенсивному способі вирощування використовуються однокомпонентні субстрати, (можна використовувати тільки солому) або багатокомпонентні, наприклад солома, тирса і сіно. Будь-який з субстратів поміщають в окріп. Після, коли субстрат охолов, зливають воду, віджимають і до нього підмішують міцелій в пропорції 1 упаковка на 40 кілограм субстрату.
Для циркуляції повітря в мішках роблять отвори або надрізи по 3-5 сантиметрів. Споруджені блоки рекомендовано підвішувати або розмістити в саду де є тінь, або в приміщенні.
Наступний період це проростання, яке займає від 3 до 4 тижнів. Потреби в освітленні в цей період немає. В цей час субстрат змінює колір на білий або жовтий, помітно ущільнюється. Плодові тіла з'являться вже через 2 тижні, і в цей період для зростання вже необхідно освітлення. Там де утворюються зачатки грибів на мішках роблять прорізи. Урожай збирають в два періоди, різниця між якими становить близько 2-3 тижнів. Найвища врожайність саме в перший період.
При виборі екстенсивного способу за основу беруть поліна або бруски різного розміру, в середньому близько 30 см в довжину і в діаметрі 25 см, які на тиждень замочують у воді. Тільки спиляні поліна залишають за все на добу. У деревині випилюють отвори, залишаючи в них міцелій (з витратою 1 упаковки вистачає на 40 кг деревини), отвори закупорюють скотчем, або соломою, іноді ватою або папером. Готову основу залишають на 3-6 місяців для освіти грибниці.
Температурний режим може коливатися від +7 до +27 С, можна використовувати затінене місце на присадибній ділянці або в добре провітрюваному приміщенні. Урожай можна зібрати в два заходи навесні і в два заходи восени, при сприятливих умовах гриби збирають і в літній період.
Немає доступних відгуків. Напишіть свій відгук.
Купуй за найвигіднішими цінами. Дізнавайся про наявність нових надходжень, ще до продажу на сайті